VS Præcisions Mundingsbremser

Elegant design

Nem montering

Kort fortalt om om mundingsbremser

  • Reducerer rekylen op til 80 %
  • Forbedrer præcision
  • Fremadrettede porte for minimum forøgelse af støj
  • Harmonisk design
  • Lav vægt 50g
  • Kan monteres på alle jagt rifler
  • Passer direkte på Schultz & Larsen

Mundingsbremser har altid været den mest effektive metode til at reducere rekylen fra en riffel.

Traditionelle mundingsbremser har dog altid været store grimme klumper, der har ledt krudtgasserne bagud eller til siderne. Det har som resultat givet kraftig forøget støj og spoleret æstetikken på et ellers smukt jagtvåben. Dette problem har vi nu løst hos Vaabensmeden.dk.
Ved at lave flere porte og rette disse 11 grader frem, øger vi kun støjniveauet minimalt i forhold til en riffel uden mundingsbremse. Samtidig fanger vi mere gas som (ellers ville resultere i rekyl) og reducerer gaspåvirkningen på kuglen, idet den forlader pibe-mundingen. Herved opnås også en forbedret præcision.
Alt denne teknik er samlet i bare 50 g, som samtidig vil klæde selv den mest klassiske jagtriffel. Derfor har vi også benyttet samme monterings gevind, som Schultz & Larsen leverer deres rifler med.

Sådan virker VS Præcision mundingsbremser

Når fingeren krummes og slagstiften flyver på vores jagtriffel, startes en kædereaktion begyndende med slagstiftens detonation af fænghætten, som igen antænder krudtet. Krudtet udvikler herved omkring 3.000 bar, som presser kuglen frem i piben. Når kuglen slipper piben i mundingen, er trykket faldet, men slet ikke væk. Dette resulterer i, at krudtgassen, der er lettere end kuglen, farer frem og rammer kuglen, der ikke længere har piben til at styre sin flugt. Resultatet er, at kuglen bliver ukontrolleret påvirket af den ”overhalende” krudtgas – med dårlig træfning som resultat. Skytten får oven i købet et ekstra rekyl at optage med skulderen pga. af den jet motor (krudtgassen) vi i har i pibemundingen. Ved at montere en mundingsbremse, fjerner vi denne jetmotor og får også fjernet en del af den krudtgas, der ellers ville påvirke vores kugle.

Nyhed eller gammel vin på nye flasker
Er det så helt nyt vil nogen måske spørge. Nej, det kan vi ikke prale af. Mundingsbremser i form af lyddæmper eller med åbne porte, som VS præcisions mundingsbremser er standard på næsten alle sniper rifler, og har være det i rigtig mange år. Det nye ved VS præcisions mundingsbremsen er, at den samler effekten fra en traditionel mundingsbremse, der nemt kan veje 200-300g og ligne noget der hører til på et militær våben, men her designet i et smukt harmonisk design på kun 50 g – og som er nemt at montere på alle jagtrifler. Ydermere er VS præcisions mundingsbremsen udformet mht. optimal effekt med samtidig hensyntagen til rekyldæmpning, forbedret præcision og reduceret støj, i forhold til mere traditionelle design.

Kan min riffel få monteret mundings bremse?
VS præcisions mundingsbremser fåes til alle kalibre og kan monteres på alle rifler. Dog skal der bruges en adapter til fuldskæftede rifler. Mundingsbremsen kan på- og afmonteres efter behov, og man kan få en omløber, der skjuler gevindet, når man ikke har mundingsbremsen monteret.

Priser

VS Præcisions mundingsbremse998 Kr.
Omløber249 Kr.
Gevind på aftagelig pibe698 Kr.
Afkortning af pibe249 kr.

OBS!!!
Når du bestiller mundingsbremse så skal vi bruge følgende oplysninger:

  • Kaliber
  • Gevind type
  • Pibe diameter ved start af gevind

Vi kan IKKE nøjes med at vide at det f.eks er en blaser i kal 308. Grunden er, at der findes rigtig mange gevind typer og ofte er piber med gevind blevet afkortet af enten fabrikken eller bøssemageren, der har lavet gevindet. Og vi vil rigtig gerne have en pæn overgang fra pibe til mundingsbremse. Så frem med skydelæren og mål hvad din pibe måler …  jo mere nøjagtigt et mål vi får, jo pænere bliver resultatet med din mundingsbremse monteret på din riffel.