Fra jord til bord

Vi har som jægere ansvaret for kun at skyde og levere det vildt vi selv vil spise, hvorfor vi har samlet noget af det tilbehør, der letter arbejdet i køkkenet og til forberedelsen af måltidet. Velbekomme!

Stegt sneppe med stuvede svampe og græskar

Det lykkedes Jørgen og Nikolaj fra programmet Nak & Æd at skyde en sneppe. Det blev til denne fyldige ret, hvor brystkødet rosasteges og serveres med stuvede svampe og hokkaido græskar. Resultatet bliver til en lækker, smagfuld og fyldig efterårsret. Nikolaj Kirk, Nak & Æd

INGREDIENSER
  • 4 stk. sneppebryster
  • 2 spsk. olie
  • 20 g smør
  • 300 g blandede svampe som karl johan og kantareller
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 hokkaido græskar
  • lidt brøndkarse til pynt
FREMGANGSMÅDE
  1. Begynd med at istandgøre svampene, og skær dem i mindre stykker.
  2. Smelt lidt smør i en lille gryde, og rist svampene heri. Snit skalotteløg og hvidløg helt fint og kom ved svampene. Lad det hele simre sammen.
  3. Krydr sneppebrysterne med salt og peber. Steg dem let i lidt smør og olie, uden at de bliver helt gennemstegte.
  4. Græskar skrælles og skæres i passende stykke. Kom i en gryde med vand og kog dem møre.
  5. Server svampestuvningen med de stegte sneppebryster på toppen og de kogte græskarstykker. Drys med brøndkarse.