Gen5 – The next generation

nDLC finish on barrel and slide – Ambidextrous slide stop lever  – Flared mag-well – Removal of the finger grooves – GLOCK Marksman barrel

Rigtig meget pistol for pengene.

Glock leverer våben i høj kvalitet til en lav pris. Dette er muliggjort ved at benytte top-moderne fremstillingsmetoder og billige materialer.
Glock pistoler har fra fabrikken en god præcision og er kendt for deres funktionssikkerhed.

Kvaliteter ved Glock:

  • God præcision med kappet ammunition
  • Næsten uopslidelig
  • Gode muligheder for eftermarked-dele
  • Nem adgang til reservedele
  • Yderst servicevenlig

Negative sider ved Glock:

  • Aftræk, Glock er kendt for sit ”vandpistol” aftræk.
  • Pibe, Glock leveres med en pibe, der primært er egnet til kappet ammunition.

Aftrækket på en Glock er for mange skytter svært at beherske, mange vælger at få det tunet, og det hjælper, men ændrer ikke konstruktionen, som er radikalt anderledes end et traditionelt single action aftræk. Man kan også vælge at få monteret et aftermarked aftræk fra F.eks Vogel eller ZEW, det hjælper også markant. Men et Glock aftræk er og bliver et Glock aftræk.

Piberne som Glock pistolerne leveres med, er ikke velegnede til skydning med ikke-kappede projektiler, hvilket kan være et stort minus for nogen, da mange indendørs baner kun er godkendt til ikke-kappede projektiler. Man har dog muligheden for at købe en Match pibe, fra F.eks. IGB som kan skyde med ikke-kappede projektiler. Vaabensmeden.dk forhandler sådanne piber.

MOS – Modular Optics System.

Dette system tilbydes efterhånden af snart alle større pistolfabrikanter.

Grundlæggende betyder det blot at man har forberedt slæden til montering af små holografiske sigtemidler så som Leupold Deltapoint Pro, Doctor eller en af de andre mærker af Micro sigter. Fordelen ved MOS systemet er at man får en lutre lav montering af sigtet og ALDRIG udkaster fejl, forsaget af hylstre der kommer i klemme mellem slæde og montage. Minusset er at sigtet jo bevæger sig frem og tilbage med slæden, hvilket stiller store krav til kvaliteten på sigtet. Der findes mange relativt billige sigter på markedet der hævder at kunne holde til denne belastning. Her har vi dog konstateret at de eneste sigter der holder til denne belastning i længden, er Leupold Deltapoint Pro. Ikke noget billigt sigte, men til gengæld virker det.

Oprindeligt er systemet udviklet til taktisk brug, men er blevet voldsomt populært blandt sportsskytter fordi man nemt, hurtigt og relativt billigt kan ombygge sin Pistol på open klasse.

Både Glock 17 og 34 kan fås med MOS merprisen er: ca. 1200 Kr.