Sigtemidler

Vi føre en bredt udvalg af aftermarked sigtemidler fra bla. LPA og Dawson.

Eks. på fiberoptisk sigte, fra LPA

Eks. på fiberoptisk sigte, fra Dawson

Her ser du et justerbart fibersigte fra LPA til S&W revolvere.

Egen fremstilling af sigtemidler med og uden fiber.

Det er ikke alle pistoler eller revolvere der bliver leveret med justerbare sigtemidler. Og hvis de er, er det måske ikke den type sigte, man ønsker. Vaabensmeden.dk tilbyder alle former for sigtemidler til eftermontering. Skulle der ikke være sigtemidler på markedet der opfylder dine behov, eller har du bare særlige ønsker, kan sigtemidler der opfylder netop dine behov sandsynligvis fremstilles.

Kort om fiber sigtemidler.

Fiber sigtemidler er i princippet almindelige sigtemidler der bare har fået monteret små fiberoptiske stænger, to i kærven og en i kornet, der fremhæver henholdsvis korn og kærv. Disse sigtemidler er de seneste år blevet meget populære. Rigtig mange ser en fordel i de klart markerede punkter som fiberne giver.

Oprindelig blev fiberne brugt til discipliner hvor hastigheden var i højsædet, der bliver de stadig brugt, og man skal lede længe efter IPSC- eller Tjenestepistolskytte der ikke bruger firbersigter. Men de seneste år er de også blevet populære til terrænskydning og præsicionsskydning.

Mange skytter oplever, at de har svært ved at holde fokus på std. sigtemidler i en hel serie, og finder at fiberen hjælper med at aflaste øjnene. Også skytter, som med alderen kan mærke at deres øjne bliver ældre, og har svært ved at fokusere, har stor glæde af fibersigtemidlerne.

Her ses eksempel på Browning FN150 med komplet custom fiber sigtemidler.

Nogle skytter har særlige ønsker. Et eksempel herpå er ovenstående billede af en S&W 686. Kornet (som kan justeres til forskellige højder) er her forlænget for at fiberen skal have større lysindfald.

På billedet ovenfor ser du hvorledes det almindelige fabrikssigte på en S&W revolver er udskiftet med et eget fremstillet fibersigte. Bemærk hvorledes fiberstangen er lagt ned i et fræset spor. Det er en teknik der specielt er udviklet af Vaabensmeden.dk Det giver stor beskyttelse og meget lang holdbarhed.