Victory

Victory er kulminationen af over 150 års riffeludvikling hos Schultz & Larsen. Der ér en grund til, at jægere, skytter og ikke mindst andre riffelproducenter  i hele verden nikker anerkendende, når man nævner danske Schultz & Larsen.
Mærket har altid været  synonymt med det bedste våbenhåndværk i verden, og er i dag stadig med til at sætte standarden for højeste kvalitet af både riffelpiber og komplette rifler.

Victory låsestolen
Hjertet i alle rifler er låsestolen. Schultz & Larsen Victory er forsynet med en låsestol af fatbolt-typen. Fatbolt låsestole styrer på “stammen” af bundstykket og kan derfor fremstilles med ekstremt små tolerancer. For at opnå så stiv en konstruktion som muligt, og undgå løse dele, er lukkeknasterne drejet og fræset ud af samme stykke stål som stammen. Bundstykket har 3 knaster, der låser direkte i piben. Det giver en lav lukkevinkel, samtidig med at man sparer det led, som man ellers ser i traditionelle låsestole, hvor bundstykket låser i låsestolen, som piben er skruet i.
Ved at lade bundstykket låse direkte i piben, får man en stivere låsestol, der er minimalt følsom over for forskellige ladninger, temperatur eller ammunitionstyper. Det giver et mere ensartet skudbillede, og ikke mindst er det muligt at foretage pibeskift.

Victory låsestolen er selvfølgelig forsynet med gasslipporte, der sikrer skytten mod eventuelt gasslip i tilfælde af overladte patroner eller defekte fænghætter. For at gøre Victory låsen til nok verdens sikreste, er bundstykket desuden sikret bagerst i låsestolen ved ladegrebet. Det er skyttens forsikring imod en kraftig overladning. Skulle en patron være så ekstremt overladet, at låsesystemet brister, vil den gøre det ved at sende piben frem – og ikke bundstykket tilbage mod skytten. Har man bare en gang set en sprængt låsestol, så værdsætter man denne konstruktion.

Sidst, men ikke mindst, er der i låsestolen på Victory fræset ud til Schultz & Larsens eget montagesystem. Det giver en altid lav og fleksibel montering. Montagen er aftagelig og kan sættes i to positioner. Det betyder en perfekt øjeafstand, uanset om du har tykt vintertøj på under elgjagten eller jager i T-shirt efter sommerbukken. Du behøver ikke engang at indskyde riflen, den holder 100 % indskydningen.

Vekselpibesystemet
Schultz & Larsen Victory er pga. sit vekselpibesystem, en af de mest alsidige rifler i verden.
Her er ikke tale om kun at kunne skifte mellem 2-3 kalibre. Man kan med standard bundstykket skifte mellem mere end 10 kalibre lige fra 22-250 til 9.3×62. Ofrer man et extra bundstykke, får man yderligere 10 magnum kalibre at vælge imellem. Fordelene ved dette system er mange. Det gør det riflen meget alsidig, og man har ofte kun brug for en riffel. Uanset om man skal skyde bøffel i Afrika, med sin 458 Win. Mag, småvildt med sin 22-250, eller vil træne med en 6.5×55, så kan man gøre det med samme riffel. De økonomiske fordele ved dette er ikke svære at få øje på, ikke mindst i en tid, hvor sigtekikkerter koster det samme eller mere end en riffel.
Man skal heller ikke undervurdere fordelen ved at bruge samme riffel hver gang man er ude at skyde. Som en amerikansk lovmand en gang har sagt: ”Be aware of the man with only one gun”. Med det mener han naturligvis, at manden som kun har et våben, med stor sandsynligvis ved hvordan han skal bruge det!

Sådan skifter man kaliber på Victory:
Pibe/kaliber skiftes ved at man løsner to skruer i skæftet, så har man pibe og låsestol fri. Herefter løsner man to skruer i låsestolen, – og piben er fri. Omvendt når man skal samle igen. Det hele tager under et minut, når man har prøvet det et par gange.

 

Aftrækket
Aftrækket var noget af det første, Hans Schultz markerede sig ved at fremstille i verdensklasse-kvalitet. En stor del af fabrikkens succes skyldes Hans Schultz´s evne til at konstruere aftrækket bedre end nogen anden. Aftrækket på Victory lader ikke hånt om denne arv, –  det er ganske enkelt perfekt. Et blødt for-aftræk efterfulgt af trykpunktet, der mest af alt føles som at knække en glasstang. Aftrækket er naturligvis fuldt justerbart. Ønsker man et direkte aftræk, kan dette også leveres.
De fleste sikringer på moderne rifler blokerer helt enkelt aftrækkeren. Det betyder, at hvis bare en del i aftrækket brister som følge af slag, slid eller dårlige materialer, – så går skudet. Derfor er Schultz & Larsen gået skridtet videre, og har konstrueret en sikring der, når den er aktiveret, blokerer for selve den del, der griber slagstiften. Det betyder, at man ikke på nogen måde overlader sikkerheden til de dele, der er i selve aftrækket. Enkelt men genialt. Desuden er sikringen af 3-punkt typen, der i den bagerste position låser bundstykket, så man ikke får en klikker, hvis man uheldigvis skulle være kommet til at vippe bundstykket lidt op inden drømme-bukkken skal skydes. I den midterste position er riflen sikret, men man kan her aflade riflen i sikret tilstand (langt de fleste vådeskud sker under afladning). I den fremmeste position er riflen skydeklar. 

Piberne

De fleste jægere og sportsskytter kender til Schultz & Larsens berømte piber. Det vil være alt for omfattende at liste alle de mesterskaber og rekorder, der er sat med disse piber. Der vindes stadig medaljer både her i Danmark og over resten af verdenen med piber fra Schultz & Larsen. Undertegnede har selv taget adskillige med netop disse piber.

Om relevansen for en så god pibe på en jagtriffel, der i princippet ikke behøver at skyde bedre end  4-5 cm på 100 m, kan diskuteres. Men ønsker man det bedste, så får man det i en Schultz & Larsen. Pladsen her forhindrer at gå i detaljer med årsagerne til denne høje kvalitet. Kort opridset kan siges, at alle piber er skårne, polerede og afspændt fra fabrikken. Denne fremstillingsmetode giver en næsten spæningsfri pibe, der ud over bare at skyde godt også er minimalt følsom overfor svingende temperaturer, eller udsving i ammunition. Det er også er svaret på, hvorfor disse piber er meget lidt kræsne overfor forskellige typer af ammunition.

Schultz & Laresen piber er ikke blot ultra precise, men kan også fås i en række forskellige udførelser alt afhængig af, hvad de primært skal bruges til. Nogen af disse kan ses nedenfor. Har du særlige ønsker til kaliber, profil, længde eller andet, kan vi ofte producere dette i samarbejde med Schultz & Larsen.

Skæfterne
Schultz & Larsen er med god grund kendt verden over for deres skæfter. Balancen og de smukke kurver forenet med perfekt forarbejdning sætter en helt ny standard for riffelskæfter. Det er også grunden til, at mange andre riffelproducenter har valgt helt eller delvist at kopiere formen på disse skæfter. Specielt den såkaldte “palmswell” gør, at ens hånd nærmest glider ind i skæftet. Det er noget rigtig mange andre producenter af luxsusrifler har taget til sig.

Eksempel på opgraderet skæftetræ.

Her ses skæftet tage form undervejs i produktionen.

Alle Victory skæfter er oliebehandlede i hånden.

Netskæring efter endt olie polering.

Victory kan fåes med syntetisk skæfte.
Det syntetiske skæfte i sort til Victory er også med kindpude.

Som et alternativ kan man nu få Victory med Schultz & Larsens Thumbhole skæfte, der er med justerbar kindpude og gummiarmeret på grebsfladerne.

Det glasfiberforstærkede syntetiske skæfte er meget stift.

Priser på Victory er ens, hvad enten man vælger den
med standard træ skæfte eller syntetisk skæfte.

Ønsker man et Thumbhole skæfte er der en tillægspris på 4.000,-

Priser:
Der er næsten uendelig mange kombinationsmuligheder med Schultz & Larsen Victory, og ligeledes priser. Nedenfor ser du eksempler på standard priser. Din endelige riffel bygger vi i butikken eller værkstedet, alt efter hvor speciel din riffel er. De valg du vil blive præsenteret for er:

  • Skæfte kvalitet
  • Pibe Profil
  • Flutning
  • Kaliber
  • Gevind til lyddæmper/mundingsbremse
  • Valg af Lyddæmper
  • Valg af optik
  • Valg af montage

Når vi har fundet frem til den rette kombination for dig, beregner vi en samlet pris.

Standard kalibre.
Priser på Victory er ens, hvad enten man vælger den
med standard træ skæfte eller syntetisk skæfte.

KaliberPris højre riffel komplet
22-25016.999 Kr.
243 Win16.999 Kr.
6.5X5516.999 Kr.
6.5-28416.999 Kr.
270 Win16.999 Kr.
7-0816.999 Kr.
7X6416.999 Kr.
308 Win16.999 Kr.
30.0616.999 Kr.
8 x 57 JS16.999 Kr.
9.3X6216.999 Kr.

Skæfte opgraderings muligheder.

SkæfteTillægspris
Thumbhole Skæfte4000 Kr.
Laminat GRS Jagt5499 Kr.
Laminat GRS Hybrid6599 kr.
Laminat GRS Sporter5499 kr.
Grade II1799 Kr.
Grade III4699 Kr.
Grade IIII7.999 Kr.
Grade IIIII15.999 Kr.
Grade IIIIII26.999 Kr.

Magnum kalibre

KaliberPris højre riffel komplet
270WSM17.999 kr.
7mm Rem Mag17.999 kr.
300 Win Mag17.999 kr.
300 WSM17.999 kr.
338 Win Mag17.999 kr.
358 Norma Mag17.999 kr.

Safari kalibre

KaliberPris højre riffel komplet
375 Ruger27.999 Kr.
416 Taylor27.999 Kr.
458 Win Mag27.999 Kr.

Links

Victory fremstilles også i links udgave. Dette koster et tillæg på 1000 Kr.

Pibe profiler

FeatureBeskrivelseTillægspris
Lige flutet pibeGiver en lettere pibe, der køler hurtigere end standard.1999 Kr.
Spiral flutet pibeGør piben endnu lettere og køler endnu hurtigere.1999 Kr.
Jagtmatch profil, 17 mmEn semityk pibe, der stadig er håndterlig på jagt.1999 Kr.
Match profil, 19 mmEn kraftig pibe til banebrug1999 Kr.
8 Kantet pibeEn smuk klassisk profil5499 Kr.
SpecialprofilFremstilles på bestilling efter dit ønske3999 kr.

Tilbehør til Schultz & Larsen Victory

Extra 3-Skuds Magasin999 kr.
Extra 5-Skuds Magasin1399 kr.
VS Præcisions mundingsbremse998 Kr
Schultz & Larsen  Montage 1” og 30 mm1698 Kr.
Schultz & Larsen  Montage 34 mm 36 mm 40 mm1999 Kr.
Schultz & Larsen  Montage Zeiss Skinne1999 Kr.
Levere til Montage599 Kr.
Ekstra standard skæfte beddet og klar til montering4699 kr.
GRS skæfte beddet og klar til montering7399 kr.
Extra Bundstykke Std/Mag3699 Kr.
Standard Pibe6499  Kr.
Magnumpipe7999 Kr.
Safaripibe8999 Kr.

Kom og besøge os i butikken og få en af disse fantastiske rifler i hånden.