Victory

Victory er kulminationen af over 150 års riffeludvikling hos Schultz & Larsen. Der ér en grund til, at jægere, skytter og ikke mindst andre riffelproducenter  i hele verden nikker anerkendende, når man nævner danske Schultz & Larsen.
Mærket har altid været  synonymt med det bedste våbenhåndværk i verden, og er i dag stadig med til at sætte standarden for højeste kvalitet af både riffelpiber og komplette rifler.

Victory låsestolen
Hjertet i alle rifler er låsestolen. Schultz & Larsen Victory er forsynet med en låsestol af fatbolt-typen. Fatbolt låsestole styrer på “stammen” af bundstykket og kan derfor fremstilles med ekstremt små tolerancer. For at opnå så stiv en konstruktion som muligt, og undgå løse dele, er lukkeknasterne drejet og fræset ud af samme stykke stål som stammen. Bundstykket har 3 knaster, der låser direkte i piben. Det giver en lav lukkevinkel, samtidig med at man sparer det led, som man ellers ser i traditionelle låsestole, hvor bundstykket låser i låsestolen, som piben er skruet i.
Ved at lade bundstykket låse direkte i piben, får man en stivere låsestol, der er minimalt følsom over for forskellige ladninger, temperatur eller ammunitionstyper. Det giver et mere ensartet skudbillede, og ikke mindst er det muligt at foretage pibeskift.

Victory låsestolen er selvfølgelig forsynet med gasslipporte, der sikrer skytten mod eventuelt gasslip i tilfælde af overladte patroner eller defekte fænghætter. For at gøre Victory låsen til nok verdens sikreste, er bundstykket desuden sikret bagerst i låsestolen ved ladegrebet. Det er skyttens forsikring imod en kraftig overladning. Skulle en patron være så ekstremt overladet, at låsesystemet brister, vil den gøre det ved at sende piben frem – og ikke bundstykket tilbage mod skytten. Har man bare en gang set en sprængt låsestol, så værdsætter man denne konstruktion.

Sidst, men ikke mindst, er der i låsestolen på Victory fræset ud til Schultz & Larsens eget montagesystem. Det giver en altid lav og fleksibel montering. Montagen er aftagelig og kan sættes i to positioner. Det betyder en perfekt øjeafstand, uanset om du har tykt vintertøj på under elgjagten eller jager i T-shirt efter sommerbukken. Du behøver ikke engang at indskyde riflen, den holder 100 % indskydningen.

Vekselpibesystemet
Schultz & Larsen Victory er pga. sit vekselpibesystem, en af de mest alsidige rifler i verden.
Her er ikke tale om kun at kunne skifte mellem 2-3 kalibre. Man kan med standard bundstykket skifte mellem mere end 10 kalibre lige fra 22-250 til 9.3×62. Ofrer man et extra bundstykke, får man yderligere 10 magnum kalibre at vælge imellem. Fordelene ved dette system er mange. Det gør det riflen meget alsidig, og man har ofte kun brug for en riffel. Uanset om man skal skyde bøffel i Afrika, med sin 458 Win. Mag, småvildt med sin 22-250, eller vil træne med en 6.5×55, så kan man gøre det med samme riffel. De økonomiske fordele ved dette er ikke svære at få øje på, ikke mindst i en tid, hvor sigtekikkerter koster det samme eller mere end en riffel.
Man skal heller ikke undervurdere fordelen ved at bruge samme riffel hver gang man er ude at skyde. Som en amerikansk lovmand en gang har sagt: ”Be aware of the man with only one gun”. Med det mener han naturligvis, at manden som kun har et våben, med stor sandsynligvis ved hvordan han skal bruge det!

Sådan skifter man kaliber på Victory:
Pibe/kaliber skiftes ved at man løsner to skruer i skæftet, så har man pibe og låsestol fri. Herefter løsner man to skruer i låsestolen, – og piben er fri. Omvendt når man skal samle igen. Det hele tager under et minut, når man har prøvet det et par gange.

 

Aftrækket
Aftrækket var noget af det første, Hans Schultz markerede sig ved at fremstille i verdensklasse-kvalitet. En stor del af fabrikkens succes skyldes Hans Schultz´s evne til at konstruere aftrækket bedre end nogen anden. Aftrækket på Victory lader ikke hånt om denne arv, –  det er ganske enkelt perfekt. Et blødt for-aftræk efterfulgt af trykpunktet, der mest af alt føles som at knække en glasstang. Aftrækket er naturligvis fuldt justerbart. Ønsker man et direkte aftræk, kan dette også leveres.
De fleste sikringer på moderne rifler blokerer helt enkelt aftrækkeren. Det betyder, at hvis bare en del i aftrækket brister som følge af slag, slid eller dårlige materialer, – så går skudet. Derfor er Schultz & Larsen gået skridtet videre, og har konstrueret en sikring der, når den er aktiveret, blokerer for selve den del, der griber slagstiften. Det betyder, at man ikke på nogen måde overlader sikkerheden til de dele, der er i selve aftrækket. Enkelt men genialt. Desuden er sikringen af 3-punkt typen, der i den bagerste position låser bundstykket, så man ikke får en klikker, hvis man uheldigvis skulle være kommet til at vippe bundstykket lidt op inden drømme-bukkken skal skydes. I den midterste position er riflen sikret, men man kan her aflade riflen i sikret tilstand (langt de fleste vådeskud sker under afladning). I den fremmeste position er riflen skydeklar. 

Piberne

De fleste jægere og sportsskytter kender til Schultz & Larsens berømte piber. Det vil være alt for omfattende at liste alle de mesterskaber og rekorder, der er sat med disse piber. Der vindes stadig medaljer både her i Danmark og over resten af verdenen med piber fra Schultz & Larsen. Undertegnede har selv taget adskillige med netop disse piber.

Om relevansen for en så god pibe på en jagtriffel, der i princippet ikke behøver at skyde bedre end  4-5 cm på 100 m, kan diskuteres. Men ønsker man det bedste, så får man det i en Schultz & Larsen. Pladsen her forhindrer at gå i detaljer med årsagerne til denne høje kvalitet. Kort opridset kan siges, at alle piber er skårne, polerede og afspændt fra fabrikken. Denne fremstillingsmetode giver en næsten spæningsfri pibe, der ud over bare at skyde godt også er minimalt følsom overfor svingende temperaturer, eller udsving i ammunition. Det er også er svaret på, hvorfor disse piber er meget lidt kræsne overfor forskellige typer af ammunition.

Schultz & Laresen piber er ikke blot ultra precise, men kan også fås i en række forskellige udførelser alt afhængig af, hvad de primært skal bruges til. Nogen af disse kan ses nedenfor. Har du særlige ønsker til kaliber, profil, længde eller andet, kan vi ofte producere dette i samarbejde med Schultz & Larsen.

Skæfterne
Schultz & Larsen er med god grund kendt verden over for deres skæfter. Balancen og de smukke kurver forenet med perfekt forarbejdning sætter en helt ny standard for riffelskæfter. Det er også grunden til, at mange andre riffelproducenter har valgt helt eller delvist at kopiere formen på disse skæfter. Specielt den såkaldte “palmswell” gør, at ens hånd nærmest glider ind i skæftet. Det er noget rigtig mange andre producenter af luxsusrifler har taget til sig.

Eksempel på opgraderet skæftetræ.

Her ses skæftet tage form undervejs i produktionen.

Alle Victory skæfter er oliebehandlede i hånden.

Netskæring efter endt olie polering.

Victory kan fåes med syntetisk skæfte.
Det syntetiske skæfte i sort til Victory er også med kindpude.
Det glasfiberforstærkede syntetiske skæfte er meget stift.

Priser på Victory er ens, hvad enten man vælger den
med standard træ skæfte eller syntetisk skæfte.

Priser:
Der er næsten uendelig mange kombinationsmuligheder med Schultz & Larsen Victory, og ligeledes priser. Nedenfor ser du eksempler på standard priser. Din endelige riffel bygger vi i butikken eller værkstedet, alt efter hvor speciel din riffel er. De valg du vil blive præsenteret for er:

  • Skæfte kvalitet
  • Pibe Profil
  • Flutning
  • Kaliber
  • Gevind til lyddæmper/mundingsbremse
  • Valg af Lyddæmper
  • Valg af optik
  • Valg af montage

Når vi har fundet frem til den rette kombination for dig, beregner vi en samlet pris.

Standard kalibre.
Priser på Victory er ens, hvad enten man vælger den
med standard træ skæfte eller syntetisk skæfte.

Kaliber Pris højre riffel komplet
22-250 16.998 Kr.
243 Win 16.998 Kr.
6.5X55 16.998 Kr.
6.5-284 16.998 Kr.
270 Win 16.998 Kr.
7-08 16.998 Kr.
7X64 16.998 Kr.
308 Win 16.998 Kr.
30.06 16.998 Kr.
8 x 57 JS 16.998 Kr.
9.3X62 16.998 Kr.

Skæfte opgraderings muligheder.

Skæfte Tillægspris
Laminatskæfte 1498 Kr.
Laminat GRS Jagt 4698 Kr.
Laminat GRS Hybrid 5698 kr.
Laminat GRS Sporter 4698 kr.
Grade II 1498 Kr.
Grade III 4698 Kr.
Grade IIII 7.998 Kr.
Grade IIIII 15.998 Kr.
Grade IIIIII 26.998 Kr.

Magnum kalibre

Kaliber Pris højre riffel komplet
270WSM 17.998 kr.
7mm Rem Mag 17.998 kr.
300 Win Mag 17.998 kr.
300 WSM 17.998 kr.
338 Win Mag 17.998 kr.
358 Norma Mag 17.998 kr.

Safari kalibre

Kaliber Pris højre riffel komplet
375 Ruger 19.999 Kr.
416 Taylor 19.999 Kr.
458 Win Mag 19.999 Kr.

Links

Victory fremstilles også i links udgave. Dette koster et tillæg på 1000 Kr.

Pibe profiler

Feature Beskrivelse Tillægspris
Lige flutet pibe Giver en lettere pibe, der køler hurtigere end standard. 1498 Kr.
Spiral flutet pibe Gør piben endnu lettere og køler endnu hurtigere. 1498 Kr.
Jagtmatch profil, 17 mm En semityk pibe, der stadig er håndterlig på jagt. 1298 Kr.
Match profil, 19 mm En kraftig pibe til banebrug 1298 Kr.
8 Kantet pibe En smuk klassisk profil 2498 Kr.
Specialprofil Fremstilles på bestilling efter dit ønske 2000 kr.

Tilbehør til Schultz & Larsen Victory

Extra 3-Skuds Magasin 998 kr.
Extra 5-Skuds Magasin 1398 kr.
VS Præcisions mundingsbremse 998 Kr
Schultz & Larsen  Montage 1” og 30 mm 1698 Kr.
Schultz & Larsen  Montage 34 mm 36 mm 40 mm 1998 Kr.
Schultz & Larsen  Montage Zeiss Skinne 1998 Kr.
Levere til Montage 598 Kr.
Ekstra standard skæfte beddet og klar til montering 4699 kr.
GRS skæfte beddet og klar til montering 7399 kr.
Extra Bundstykke Std/Mag 3698 Kr.
Standard Pibe 5498  Kr.
Magnumpipe 6998 Kr.
Safaripibe 7998 Kr.

Kom og besøge os i butikken og få en af disse fantastiske rifler i hånden.