Bøssemagerarbejde

Ting du bør vide, inden du går til bøssemageren.

Husk altid dine tilladelser/Jagttegn og foto ID, når du transporterer våben. Vi skal også bruge dette, for at tage imod- og udlevere våben til reparation.

Indlevering. Du behøver ikke bestille tid til en reparation. Har du en hasteopgave, må du meget gerne ringe og lave en aftale.

Husk din kvittering. Når du indleverer et våben, vil du få en kvittering for dette. Denne kvittering skal du huske at have med, når du skal hente dit våben igen.

Vi skal bruge hele våbnet. Vi har en meget striks kvalitetskontrol, som bl.a. indbefatter at vi prøveskyder alle våben inden de meldes klar af kontrollanten. Vi skal derfor bruge hele våbnet.

Medbring den brugte ammunition. Har du en periodisk fejl, vil ammunitionen ofte kunne hjælpe os til at finde fejlen hurtigere.  Derfor må du meget gerne medbringe den ammunition, som våbnet eventuelt har fejlet med.

Prisoverslag / Tilbud.

Prisoverslag.

På standard opgaver vil vi ofte kunne give en pris når du indlevere våbnet.

Men det er altid meget svært at gennemskue hvad et våben fejler før det har været åbnet og man har et overblik over fejl / Skader. Ønsker du derfor et tilbud. Vil det ofte kræve at vi starter med et eftersyn, hvor vi adskiller våbnet og skaber os et overblik før vi beregner en samlet pris.

Dette eftersyn vil du også blive afkrævet betaling for, hvis du fravælger at få udført reparationen.

Periodiske fejl vil altid blive afregnet pr. medgået tid.

Tilbud. Har du fået et fast tilbud på et givent stykke arbejde vil vi skrive dette tilbud på reparationssedlen. Det er så i princippet er en “kontrakt” på det beskrevne stykke arbejde.

Prisliste – haglgeværer

ArbejdeBeskrivelsePris inkl. moms
EftersynUltralydsrensning, smøring, kontrol af sliddele samt oliebehandling af skæfte.698 kr.
Hovedbolt på S/S med udskiftelig hovedbolt. (Stort set alle S/S med undtagelse af englændere)Udtagelse af gl. bolt, fremstilling tilpasning og montering af ny, samt kontrol og evt. tilpasning af anlægsflader.1800kr.
Regulering af kammer til 70 mm eller 76 mm
Uden chrome.
Skæring af kamre så disse overholder C.I.P. normerne. (næsten alle engelske våben er for korte i kamrene, med overtryk til følge.)550kr.
Regulering af trangboring pr. rør.
Uden chrome.
Åbning af trangboring f.eks. til 1/8, 1/4 eller lignende.550 kr.
Elektrolytisk fjernelse af chrome i løb.Gøres før regulering af kamre eller trangboring.
250 kr.
Fremstilling af bladfjeder. sidder i de fleste S/S og få O/U NB: Det er meget sjældent, at der ikke kan fremskaffes fabriksfjedre. Disse er meget billigere.Ny fjeder bukkes, files til, hærdes og anløbes. Alle fjedre bliver trukket af, for længere levetid.2500 kr.
til 4500 kr.
Kogeblånering af løb.Løb glasblæses og poleres inden blånering, er løbene rustne, kan der tilkomme yderligere udgift ved nedslibning.2500 kr.
Kogeblånering af komplet bøsse med smådele.Dele glasblæses og poleres inden blånering. Der kan tilkomme udgifter hvis der er meget slibe arbejde.3500 Kr.
Ceracoatning af løbLøb renses og glasblæses, er løbene rustne, kan der tilkomme yderligere udgift ved slibning.2500 Kr.
TimeprisPris pr. arbejdstime.698 kr.
Fremstilling af slagstift eksl. montering.Ny slagstift drejes, tilpasses og hærdes.698 kr.

Prisliste – skæftearbejde

ArbejdeBeskrivelsePris inkl. moms
Skæfte renovering. Hagl og riffel. Standard med oliebehandling uden polering.Evt. lak fjernes, skæfte slibes og overflade behandles.3500 kr.
Forlængning riffel eller hagl. Med træ. Uden netskæring bagkappe. Exkl. træ, koster typisk 300 til 600 kr. alt efter kvalitet.Kolbe forlænges med valnøddetræ, man får aldrig årene til at matche, men dette er den kønneste løsning hvis der er tale om forlængning over 3 cm.1500 kr.
Stregskæring på træ bagkappe.Dette ses ofte på klassiske våben.698 kr.
Netskæring af bagkappe.Diamant-type mønsterskæring af bagkappe, ses mest på finere våben.2000 kr.
Forlængning riffel eller hagl med tilpasning af kunstsstof bagkappe. Bagkappe medfølger ikke.Anbefales kun på forlægninger under 3 cm, længere end det anbefales, af kosmetiske årsager, en træforlængning.1500 kr.
Justerbar kindpude i træskæfte.Justerbar kindpude i træskæfte.
3500 kr.
Bukning af skæfte Op/Ned, Højre/VenstreTypisk i forbindelse med skift til Links. Eller behov for mere eller mindre højskud.1500 Kr.

Prisliste – rifler

ArbejdeBeskrivelsePris inkl. moms
EftersynGennemgående rensning af låsedele og aftræk samt dybderensning af pibe og oliebehandling af skæfte.698 kr.
Montering af kikkert, exkl. montage. NB. Denne pris gælder ikke for EAW svingmontager.Montering, alle skruer låst med skrue lim. Optisk indskydning.498 kr.
Montering af kikkert i EAW sving montage.Montering, alle skruer låst med skrue lim. Optisk indskydning.598 kr.
Afdrejning/opretning af baser.Dette gøres ofte for at kompensere for håndslebne eller skæve låsestole.698 Kr.
Bedding af skæfte.Epoxy/glasfiber støbning af lås i skæfte, forbedrer ofte præcission kraftigt og forbygger skæfters påvirkning af pibe når træet arbejder.998 kr.
Frilægning af pibe.Forskæfte kanal åbnes så pibe ligger frit.399 kr.
Justering af aftræk.Kan udføres på de fleste rifler, alternativet er en tuning. Det kan ofte godt betale sig at ofre en tuning.399 kr.
Tuning af aftrækAnlægsflader hones, så aftræk går rent og let. Resultat afhænger meget af riffel, men gør altid en stor forskel.998 kr.
Gevind på pibeGevind til montering af lyddæmper eller mundingsbremse. Alle gevind bliver slået i bænk og er rettet op efter boring i riffelgang.698 Kr.
Udskiftning af pibe, med SL pibe. inkl. pibe. std kalibre.Tillæg kan forekomme ved special profil eller kaliber.5998 kr.
Kogeblånering af pibe og låsestolMetaldele glasblæses og poleres inden blånering. Er delene meget rustne bør de slibes. Dette gøres på timeløn og tager typisk 2 til 4 timer.2500kr.
Ceracoatning af pibe og låsestolLøb/Låsestol renses og glasblæses inden coatning.2500 Kr.
TimeprisPris pr. arbejdstime.698 kr.

Prisliste – Våben opbevarring.

ArbejdeBeskrivelsePris inkl. moms
Våben opbevarring opstart.Opbevarring af våben. Opstart / Indskrivning og evt. afmelding hos politi. inkl. 3 måneders opbevarring.698 kr.
Våben opbevarring efter opstart.Over 3 måneder. Pris pr. måned.100 Kr.

Alle priser er kun vejledende og kan variere fra opgave til opgave.