Zeiss navnet har altid været synonymt med optik i højeste kvalitet, og nok det bedst kendte optikmærke blandt danske jægere.
Det er der en grund til. Zeiss har stået for næsten alle landvindinger i udviklingen af de optiske instrumenter, der i dag bruges både i industrien og i vores jagtverden.
HT serien er, med 95% lystransmission den mest lysstærke serie fra Zeiss nogensinde. Lystransmissionen er forbedret på tre punkter.

1. Ny HT Glas
Zeiss er en stor koncern som bla. også består af Schott glass. Schott er leverandør af højteknologisk glas til mange optiske producenter og har bl.a. udviklet HT glasset specielt til projektorer.  Disse apparater udvikler stor varme pga. lystab i linserne, og for at minimere denne varmeudvikling tilstræber man altid at bruge glas med minimalt lys tab. Da HT glasset var udviklet til dette formål, var grunden lagt til HT kikkert linjen, hvor HT glasset gør det muligt at opnå endnu bedre lystransmission.

2. Ny HT Coating
Når lys bryder en overflade fra luft til glas eller fra glas til luft, mister man ca. 2% lys.
På coatet glas er dette lystab nede mellem 0.1 til 0.2% Når man tænker på at moderne sigtekikkerter består af 6 til 9 linser, siger det sig selv, at forskellen på coatede og ikke-coatede linser er stor. Helt op til 36%!
Coatning af glas blev patenteret af Zeiss i 1935. Det var årsagen til at de tyske finskytter, under 2-Verdenskrig, kunne skyde om natten, en evne som russerne blev særligt hårdt ramt af under kampene om Stalingrad.
Coating af glas består af et atom-tyndt lag metal som bliver lagt på overfladen af linserne. Moderne coating består af 5-10 typer metaller og kan bruges til at give linserne mange forskellige egenskaber. Eksempelvis er T* Coatningen, som vi finder på alle Zeiss’s topmodeller, unik på den måde, at hver linse i kikkerten er coatet forskelligt. Det giver i kombination med HT glas helt op til 95% lystransmission.
Selvfølgelig er lys transmissionen en væsentlig egenskab for os som jægere, der oftere og oftere jager i skumring og om natten. Men også Lotutec coatning som gør linserne smudsafvisende og ridse- sikre, er en af de vigtige egenskaber, som moderne coatinger kan bidrage med.

3. Ny belysningsteknologi
En stor del af de moderne kikkerter er forsynet med belyst trådkors.Det giver flere fordele. For det første kan det under dårlige lysforhold være svært at placere et sort trådkors korrekt på vildtet. For det andet er et belyst trådkors hurtigere for øjet at fange, hvilket gør det velegnet til driv/bevægelses jagt hvor man har behov for hurtigt at placere sit skud korrekt.
Der findes basalt set to metoder til at belyse et trådkors. Den første og ældste fungerer ved, at der i kikkerteren er monteret en linse med trådkorset ætset ind i glasset, i siden af kikkerten sidder så en lille diode der lyser på trådkorset.
På HT kikkerterne har man fjernet linsen og fritlagt trådkorset i erektorsystemet. På trådkorset har man så limet en mikroskobisk lysleder, tyndere end et kattehår. I midten af korset, er lyslederen skåret af i 45 grader og poleret. Denne metode sparer således en linse og giver derved kikkerten endnu højere lystransmission. En sidegevinst er, at den lysende prik bliver meget lille (0.5 cm på 100 m ved 12 x forstørrelse) og står knivskarpt, selv ved høje forstørrelser.
HT serien fra Zeiss er deres hidtil mest lysstærke kikkert med op til 95% lystransmission. Og nok i det hele taget den bedste serie der nogensinde har forladt fabrikken.

Zeiss Conquest
Denne serie fra Zeiss er resultatet af bedre hurtigere og billigere fremstillingsmetoder udviklet hos Zeiss de seneste år.
Man skal ikke tage fejl af den nye Conquest linje fra Zeiss. Den leverer på mange områder præcis det samme, som den ”gamle” Victory linje og på flere områder mere til.
Linserne er ikke identiske men i samme kvalitet som Victory linjen. De er T* coatede og Lotutec (smuds afvisende coating) er også kommet på yderlinserne. hvilket før, udelukkende fandtes på topmodellerne.
Klikjusteringerne er klart forbedret i forhold til de ”gamle” og man har mulighed for et meget simpelt udvendigt balistisk tårn. Det er ikke lige så sufistikeret som ASV+, men til gengæld ekstremt simpelt at bruge og indskyde.

Belysningen er klart forbedret, og er samme teknologi som vi finder i HT og V8 linjerne.
Conquest er kort sagt ”value for money” Her får du en kikkert, som aldrig vil skuffe dig hverken mekanisk eller hvad linsekvaliteten angår. Bevares du kan får ca. 5 % højere lystransmission i HT linjen, og du kan få en højere faktor forstørrelse i V8.
Men Conquest vil altid løse opgaven og mere til.

Zeiss terra
Med ærlighed komme man længst.
Terra er ikke, hvad man normalt forbinder med Zeiss navnet. Kikkerterne er da heller ikke lavet på de tyske fabrikker. Terra er samlet i Japan med linser og andre dele fra Zeiss. Det gør dog ikke Terra til en dårlig kikkert.. Japanerne har en lang tradition for at producere glimrende optik til rigtig fornuftige priser. Det er forklaringen på, at man har valgt at få produceret sin billig linje i netop Japan. Det er ganske enkelt ikke muligt at producere så godt et produkt til så lav en pris i Tyskland.Terra er en glimrende kikkert til dansk jagt og kan sagtens også bruges i Sverige. Ønsker man en kikkert til natjagt vil det dog være værd at overveje en bedre model.

Skulle du ikke finde hvad du søger så kik forbi butikken eller kontakt os på Tlf. 38102403 eller på mail: [email protected]

Zeiss Tilbehør: