Rødpunktsigter

Rødpunktsigter er igennem de seneste år blevet meget populære både til jagt og sportsskydning.

De første rødpunktsigter kom på markedet i løbet af tresserne, hvor svenske Aimpoint lancerede de første sigter med den røde prik i sigteplanet i stedet for trådkorset. Aimpoint er siden nærmest blevet synonym med rødpunktsigter, og rødpunktsigter bliver af mange konsekvent kaldt Aimpoint, og med god grund. Aimpoint er i dag sammen med Leupold førende, når det gælder både militære- og civile rødpunktsigter.

Hvorfor vælge rødpunktsigte?

Lad mig sige det med det samme, et rødpunktsigte er ingen erstatning for en sigtekikkert.

Rødpunktsigtet er KUN velegnet til hurtige skud på relativt korte hold, dvs. max 100 m. Nogen vil så hævde, at de kan skyde fint på 150 m, og der findes også udgaver af rødpunktsigter med forstørrelse. Men det ændrer ikke ved det faktum, at rødpunktsigtet er designet til hurtige skud på korte hold. Det er de til gengæld også rigtig gode til. Derfor bør rødpunktsigtet altid være i følgeskab med en decideret sigtekikkert.

Hvad er så et rødpunktsigte?

Rødpunktsigte er en fælles betegnelse for sigtemidler, hvor man bruger en lysende prik eller et hologram som referencepunkt for sit skuds placering. Populært sagt har man skiftet trådkorset i sin kikkert ud med en rød prik.

Et rødpunktsigte virker ved, at en lille laserdiode lyser på en linse.  På denne linse kan brugeren så se en lysende prik, eller på visse holografiske sigter, et lysende ”trådkors”

Man kan groft dele rødpunktsigter op i to grupper, lukkede (kikkert type) og åbne holografiske sigter.

Normalt er der ingen forstørrelse på et rødpunktsigte.  Det skyldes, at rødpunktsigtet er designet til hurtige skud på korte hold. Til disse skud, vil forstørrelse ofte gøre det sværere at få et hurtigt sigtebillede. Der findes dog også rødpunktsigter med forstørrelse.

I lukkede sigter har man et rør, hvori linserne ligger. En diode lyser på en linse, som kaster lyset tilbage til skytten (linsen virker som et halvgennemsigtigt spejl). I holografiske sigter han man kun en linse, dioden sidder her frit og lyser op på linsen.

Skulle du ikke finde hvad du søger så kik forbi butikken eller kontakt os på Tlf. 38102403 eller på mail: [email protected]

Tilbehør til rødpunktssigter