Schultz & Larsen Lyddæmper

Schultz & Larsen er en af nordens førende producenter af lyddæmpere. Deres kvalitet er fuld på højde med deres rifler og til en yderst fornuftig pris. Alle deres dæmpere er modulopbyggede i aluminium med stålindsatser på alle kritiske steder og i så bredt et udvalg af modeller, at man altid kan finde en model, der passer til sin riffel.

VENOM

Den ultimative lyddæmper til dig, som ønsker det bedste af det bedste. Venom er konstrueret ud fra den nyeste teknologi inden for lyddæmpere og bryder med de traditionelle lyddæmpertyper. Lyddæmperen er fremstillet af højstyrke aluminium med inderkerne i ét samlet stykke. Netop denne opbygning tillader, at projektilet kommer tættere på gennemboringen i lyddæmperen, således at krudtgassen afvikles symmetrisk og betydeligt mere effektivt end i andre lyddæmpere. Venom fås både som teleskop- og frontmonteret og i begge versioner med Duo-Brake, som virkelig kommer til sin ret. Med Venom lyddæmperen får du maksimal lyddæmpning, minimal rekyle samt super præcision.

Teleskopmonteret:

Dæmpning: 36 dB(A)
Længde: 26 cm.
Længde monteret: 15,5 cm.
Diameter: 50 mm.
Vægt: 485 g.
Maximal pibediameter: 22,5 mm.

Frontmonteret:

Dæmpning: 00 dB(A)
Længde: 00 cm.
Diameter: 50 mm.
Vægt: 00 g.
Maximal pibediameter: 22,5 mm.

Når du mærker på Venom lyddæmperen er den glat og afrundet, men du må ikke tage fejl af det blide ydre. Overfladen har en ekstrem stærk og ridsefast flade, som er oparbejdet igennem en speciel hårdeloxering. Schultz & Larsen Venom er produceret i ren højstyrke-aluminium. Dette er gjort af hensyntagen til vægten, – dog er der samtidig brugt et så stærkt aluminiumsmateriale, at der ikke bliver gået på kompromis med funktionalitet og holdbarhed. Med sine 485 g er Venom en af de letteste lyddæmpere på markedet. Lyddæmperens lave vægt og minimalistiske og stilrene ydre, gør at din riffel bevarer sit æstetiske udtryk. Venom er den nyeste lyddæmper fra Schultz & Larsen og et alternativ til den populære ”Dome”-serie.
Opbygningen af dæmperen er helt unik i sit indre, og den er designet med det for øje, at afvikle gas og varme så hurtigt som muligt, uden at gå på kompromis med vægt og funktionalitet. Venom lyddæmperen er konstrueret med tilsvarende bagkammer som den populære Dome-serie. Front-delen består af en mono-core, et yderrør og et låg. Mono-core delen er opbygget af en konisk inderkerne med rektangulære gas-aftapningskanaler og 5 skiver, som indkapsler gassen. Dette er nøje designet for at efterkomme ønsket om at slippe krudtgassen langsommere ud og derved mindske mundingsbraget. Yderrøret omslutter mono-core delen. Det er forsynet med gevind i begge ender og har i frontenden, desuden en konisk flade, som tætner mod låget ved sammenspænding.
Venom udmærker sig, ligesom Dome-serien med sit store volumen i bagkammeret. Dette nedsætter trykket, således at krudtgassen langsommere kan slippe ud af lyddæmperen og dermed give en markant bedre lyddæmpning. Venom har Duo-Brake, som mindsker slitagen i lyddæmperen og giver gevindet dobbelt støtte for at undgå at dæmperen bliver slået skæv imellem gevind-flange og pibe-flange. Derudover bevirker Duo-Brake, at lyddæmperen ved hjælp af krudtgassen bliver yderligere fastspændt ved skuddets afgivelse. Overfladen på lyddæmperen er sort hårdeloxeret for at beskytte lyddæmperens overflade mod korrosion.

ULTRA VENOM

Den nyeste lyddæmper fra Schultz & Larsen. Her får du den ultimative lyddæmper, konstrueret ud fra den nyeste viden om lyddæmpere. Ultra Venom er en tyndere og lettere udgave af Venom, uden at der er gået på kompromis med nogen af Venom´s styrker. Ultra Venom bryder med de traditionelle lyddæmpertyper. Lyddæmperen er produceret ved hjælp af den nyeste teknologi og anvendelsen af højstyrke-aluminium gør det muligt at fremstille inderkernen i ét samlet stykke (mono-core). Netop denne konstruktion tillader, at projektilet kommer tættere på gennemboringen i lyddæmperen, således at krudtgassen afvikles symmetrisk og betydeligt mere effektivt end i andre lyddæmpere.

Teleskopmonteret:

Dæmpning: 36 dB(A)
Længde: 25 cm.
Længde monteret: 15 cm.
Diameter: 38 mm.
Vægt: 355 g.
Maximal pibediameter: 17,5 mm.

Ultra Venom har ligesom Venom en ekstrem stærk og ridsefast flade, som er oparbejdet igennem en speciel hårdeloxering. Den er produceret i ren højstyrke aluminium af hensyntagen til vægten. Dog er der samtidig brugt et så stærkt aluminiumsmateriale, at der ikke bliver gået på kompromis med funktionalitet og holdbarhed. Med sine 355 g er Ultra Venom en af de letteste lyddæmpere på markedet. Lyddæmperens lave vægt og minimalistiske og stilrene ydre gør, at din riffel bevarer sit æstetiske udtryk. Ultra Venom er den nyeste lyddæmper fra Schultz & Larsen og et alternativ til den populære ”Dome”-serie.
Ultra Venom fås som teleskopmonteret og med Duo-Brake, som virkelig kommer til sin ret. Med Ultra Venom får du maksimal lyddæmpning, minimal rekyle samt super præcision. Her er der ikke gået på kompromis nogen steder i forhold til ydeevne, funktionalitet og udseende.
Opbygningen af dæmperen er helt unik i sit indre og den er designet med det for øje, at afvikle gas og varme så hurtigt som muligt, uden at gå på kompromis med vægt og funktionalitet. Ultra Venom lyddæmperen er konstrueret med tilsvarende bagkammer som den populære Dome-serie. Front-delen består af en mono-core, et yderrør og et låg. Mono-core delen er opbygget af en konisk inderkerne med rektangulære gas-aftapningskanaler og 5 skiver, som indkapsler gassen. Dette er nøje designet for at efterkomme ønsket om at slippe krudtgassen langsommere ud og derved mindske mundingsbraget. Yderrøret omslutter mono-core delen. Det er forsynet med gevind i begge ender og har i frontenden, desuden en konisk flade, som tætner mod låget ved sammenspænding.
Ultra Venom udmærker sig, ligesom Dome-serien med sit store volumen i bagkammeret. Dette nedsætter trykket således at krudtgassen langsommere kan slippe ud af lyddæmperen, og dermed give en markant bedre lyddæmpning. Ultra Venom har Duo-Brake, som mindsker slitagen i lyddæmperen og giver gevindet dobbelt støtte for at undgå at dæmperen bliver slået skæv imellem gevind-flange og pibe-flange. Derudover bevirker Duo-Brake, at lyddæmperen ved hjælp af krudtgassen bliver yderligere fastspændt ved skuddets afgivelse. Overfladen på lyddæmperen er sort hårdeloxeret for at beskytte lyddæmperens overflade mod korrosion.

THUNDERDOME

Thunderdome dæmperen er en videreudvikling af TMD 55 og adskiller sig ved at være 50 g lettere, have færre lameller men et meget stort kammer, som går bagud over piben. Det giver stor effekt og en meget lille forøgelse af den totale længde af riflen.
Thunderdome er også forbedret ved at stålindsatsen, som piben skrues i, er dobbelt ophængt inde i dæmperen. Det gør Thunderdome til en af de stærkeste og mest effektive dæmpere på markedet.
Thunderdome fås både som teleskop- og frontmonteret.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 35 dB(A)
Længde: 22 cm.
Længde monteret: 11 cm.
Diameter: 54 mm.
Vægt: 500 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 22 mm.

Frontmonteret.

Dæmpning: 00 dB(A)
Længde: 00 cm.
Diameter: 54 mm.
Vægt: 000 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 22 mm.

Thunderdome lyddæmperen er produceret af højstyrke-aluminium og består af et bagkammer, et forkammer og 6 lamel-elementer med indbyggede rustfrie stål-konusser. Thunderdome har indbygget Duo-Brake og fås både som teleskop- og frontmonteret. Hele Dome-serien adskiller sig fra andre lyddæmpere på markedet, ved at have en markant større volumen i bagkammeret. Dette nedsætter trykket, således at krudtgassen langsommere slippes ud af lyddæmperen, hvorved der opnås en markant bedre lyddæmpning. Bagkammeret er fremstillet af ét stykke aluminium uden samlinger. Forkammeret omslutter Duo-Brake, som mindsker slitagen i lyddæmperen og Duo-Brake giver gevindet dobbelt støtte for at undgå at dæmperen bliver slået skæv imellem gevindflange og pibeflange. Derudover bevirker Duo-Brake, at lyddæmperen ved hjælp af krudtgassen bliver yderligere fastspændt ved skuddets afgivelse. Det resulterer i en selvspændende effekt på dæmperen. Modulerne er forsynet med rustfri stål-indsatser for at mindske slitage. Dome-serien har meget tætsiddende lameller, hvilket bevirker, at krudtgasen skal igennem flere kamre og derfor giver god lyddæmpning. Thunderdome leveres som standard med 6 moduler. Ønsker man yderligere dæmpning er det muligt at tilkøbe og påmontere yderligere 5 moduler. Overfladen på lyddæmperen er sort eloxeret for at beskytte lyddæmperens overflade mod korrosion.

SUPERDOME

Superdome er i sin opbygning tilsvarende Thunderdome dog 10 mm. mindre i diameter og 160 g. lettere.
Superdome har indbygget Duo-Brake og fås både som teleskop- og frontmonteret.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 32 dB(A)
Længde: 23 cm.
Længde monteret: 11 cm.
Diameter: 44 mm.
Vægt: 390 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20,5 mm.

Frontmonteret.

Dæmpning: 00 dB(A)
Længde: 00 cm.
Diameter: 44 mm.
Vægt: 000 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20,5 mm.

Superdome lyddæmperen er produceret i højstyrke-aluminium. Lyddæmperen består af et bagkammer, et forkammer og 6 lamel-elementer med indbyggede rustfrie stål-konusser. Hele Dome-serien adskiller sig fra andre lyddæmpere på markedet, ved at have en markant større volumen i bagkammeret. Dette nedsætter trykket således at krudtgassen langsommere slippes ud af lyddæmperen, og dermed giver en markant bedre lyddæmpning.
Bagkammeret er lavet i ét stykke aluminium uden samlinger. Forkammeret omslutter Duo-Brake, som mindsker slitagen i lyddæmperen og giver gevindet dobbelt støtte for at undgå at dæmperen bliver slået skæv imellem gevind-flange og pibe-flange. Derudover bevirker Duo-Brake, at lyddæmperen ved hjælp af krudtgassen bliver yderligere fastspændt ved skuddets afgivelse. Modulerne er forsynet med rustfri stål-indsatser for at mindske slitage. Dome-serien har meget tætsiddende lameller, hvilket bevirker at krudtgassen skal igennem flere kamre og derfor giver en bedre lyddæmpning. Superdome leveres som standard med 6 moduler. Ønsker man yderligere dæmpning, er det muligt at tilkøbe og påmontere yderligere 5 moduler. Overfladen på lyddæmperen er sort eloxeret for at beskytte lyddæmperens overflade mod korrosion.

ULTRADOME

Ultradome er en lyddæmper specifikt designet til jagt. Det er den tyndeste lyddæmper i den populære ”Dome”-serie. En yderst effektiv jagtdæmper med stor ydeevne og lav vægt. Ultradome er en fornøjelse at skyde med og giver dig en langt bedre skydeoplevelse. Den store rekyldæmpning giver øget præcision og gør dig til en endnu bedre skytte. Ultradome har indbygget Duo-Brake og fås både i en teleskop- og frontmonteret udgave. Lyddæmperen anbefales kun til standard kalibre og kortere skud-serier, på grund af dens lave vægt.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 32 dB(A)
Længde: 23 cm.
Længde monteret: 11 cm.
Diameter: 38 mm.
Vægt: 325 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 18 mm.

Frontmonteret.

Dæmpning: 00 dB(A)
Længde: 00 cm.
Diameter: 38 mm.
Vægt: 000 g. med alle lameller.
Antal lameller: 6
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 18 mm.

Ultradome lyddæmperen er produceret i højstyrke aluminium. Lyddæmperen består af et bagkammer, et forkammer og 6 lamel-elementer med indbyggede rustfrie stål-konusser. Hele Dome-serien adskiller sig fra andre lyddæmpere på markedet, ved at have en markant større volumen i bagkammeret. Dette nedsætter trykket således at krudtgassen langsommere slippes ud af lyddæmperen, og dermed giver en markant bedre lyddæmpning. Bagkammeret er lavet i ét stykke aluminium uden samlinger. Forkammeret omslutter Duo-Brake, som mindsker slitagen i lyddæmperen og Duo-Brake giver gevindet dobbelt støtte for at undgå, at dæmperen bliver slået skæv imellem gevindflange og pibeflange. Derudover bevirker Duo-Brake, at lyddæmperen ved hjælp af krudtgassen bliver yderligere fastspændt ved skuddets afgivelse. Modulerne er forsynet med rustfri stål-indsatser for at mindske slitage. Dome-serien har meget tætsiddende lameller, hvilket bevirker at krudtgassen skal igennem flere kamre og derfor giver en bedre lyddæmpning. Ultradome leveres som standard med 6 moduler. Ønsker man yderligere dæmpning, er det muligt at tilkøbe og påmontere yderligere 5 moduler. Overfladen på lyddæmperen er sort eloxeret for at beskytte lyddæmperens overflade mod korrosion.

HD

HD dæmperne er fremstillet primært til baneskydning, og fås enten til frontmontering eller som teleskop dæmper. HD dæmperne er tykkere i materialet og forsynet med køleriller for hurtigere at kunne afgive varmen som opstår ved mange skud.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 33 dB(A)
Længde: 21 cm.
Længde monteret: 15 cm.
Diameter: 55 mm.
Vægt: 510 g. med alle lameller.
Antal lameller: 7
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20 mm.

Frontmonteret.

Dæmpning: 31 dB(A)
Længde: 15 cm.
Diameter: 55 mm.
Vægt: 430 g. med alle lameller.
Antal lameller: 7
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20 mm.

TMD 35 Hardcore

TMD 35 er en dæmper til centerfire kalibre. Den er specielt egnet, hvis man ønsker en let dæmper som tager toppen af mundingsknaldet.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 26 dB(A)
Længde: 21 cm.
Længde monteret: 15 cm.
Diameter: 35 mm.
Vægt: 290 g. med alle lameller.
Antal lameller: 11
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20 mm.

TMD 45 Hardcore

TMD 45 er en mellemstørrelse, til dem som ønsker en håndterlig dæmper med god dæmpning uden at den bliver for tung eller lang. Velegnet til standard kalibre som 6.5 x 55 og .308.

Teleskopmonteret.

Dæmpning: 30 dB(A)
Længde: 22 cm.
Længde monteret: 15 cm.
Diameter: 45 mm.
Vægt: 420 g. med alle lameller.
Antal lameller: 11
Symmetriske lameller
Maximal pibe diameter: 20 mm.