Rimfire Lyddæmper .22/.17

Rimfire dæmpere

.22LR er et af de kalibre som kan dæmpes mest effektivt, fordi der er mange muligheder for subsonisk ammunition. Med en god .22 dæmper hører man stort set kun slagstiften når man skyder. Helt det samme gælder ikke for .17HMR der altid vil være supersonisk (bryde lydmuren) og derfor ikke er helt så stille. Dog gør den lave mængde krudtgas at man kan dæmpe en .17HMR meget effektivt.

A-TEC Rimfire

Norsk producerede dæmpere i højeste kvalitet med mange forskellige modeller og muligheder for montering. Tolerancerne er små, hvilket giver en god dæmpning. For at undgå problemer med de små tolerancer er de forsynet med støttebøsning, som tilpasses til ens pibe og giver ekstra styrke ved stød eller slag.

A-TEC CMM-6

CMM-6 er lette, frontmonterede lyddæmpere beregnet rimfire. Det er en modulopbyggede dæmper.
Dæmpningen er imponerende, vægten lav og designet simpelt men flot.

Frontmonteret:

Dæmpning: 22 dB(A)
Længde: 18 cm.
Diameter: 30 mm.
Vægt: 130 g.

A-TEC WAVE

WAVE er lette, frontmonterede lyddæmpere beregnet rimfire. Det er en modulopbyggede dæmper.
Vægten lav og designet simpelt men flot.

Frontmonteret:

Dæmpning: 20 dB(A)
Længde: 15 cm.
Diameter: 31 mm.
Vægt: 130 g.

Schultz & Larsen Mini-dæmper

Schultz & Larsen er en af nordens førende producenter af lyddæmpere. Deres kvalitet er fuld på højde med deres rifler og til en yderst fornuftig pris. Alle deres dæmpere er modulopbyggede i aluminium med stålindsatser på alle kritiske steder og i så bredt et udvalg af modeller, at man altid kan finde en model, der passer til sin riffel.

Schultz&Larsen 22 LR Mini

Schultz & Larsen minidæmpere er produceret til de mindste kalibre. 22 LR er en klassisk salonriffeldæmper som er ultralet og super funktionel. Lyddæmperen blev udviklet efter en rågejagt i skovene omkring Skanderborg, hvor behovet for en lettere og kortere lyddæmper opstod. Samtidig skulle den kunne fungere på både repeter- og halvautomatiske salonrifler. Herefter blev Schultz & Larsen 22 LR udviklet og den er med sin korte opbygning fantastisk at skyde med, da den bevarer balancen i riflen, når du eksempelvis er på regulering i rågekolonierne. Lyddæmperen er dimensioneret så den fylder og vejer så lidt som muligt, samtidig med, at den yder en god dæmpning.

Frontmonteret:

Dæmpning: 22 dB(A)
Længde: 11 cm.
Diameter: 30 mm.
Vægt: 75 g.

Schultz & Larsen 17 HMR Mini

17 HMR´s øgede popularitet gjorde, at Schultz & Larsen syntes det var nødvendigt at udvikle en lyddæmper til netop denne kaliber. Lyddæmperen er en af markedets ubetinget letteste og den er dimensioneret til at fylde og veje så lidt som muligt. Ved hjælp af de mange moduler opnår man alligevel en ekstrem god dæmpning. Med den lave vægt og den lille diameter, fornemmer man ikke at man har lyddæmperen på, før man trykker på aftrækkeren.

Frontmonteret:

Dæmpning: 27 dB(A)
Længde: 14 cm.
Diameter: 30 mm.
Vægt: 95 g.

aimSport Rimfire

Norsk producerede dæmpere i højeste kvalitet med mange forskellige modeller og muligheder for montering. Tolerancerne er små, hvilket giver en god dæmpning.

aimSport Rimfire 17

Rimfire 17 tager toppen af det høje ”knald” som .17HMR giver og efterlader et lydniveau ved øret på omkring 120 dB, hvilket giver en yderst behagelig skydeoplevelse med denne kaliber.

Frontmonteret:

Længde: 11,6 cm.
Diameter: 33 mm.
Vægt: 153 g.