Hylsterrensning

Rensning / polering af hylstre. Denne proces er en af de mest kedelige ved genladning, og derfor bedst overladt til en maskine.

Der findes mange løsninger men dit første valg af “hylsterrenser” også kaldet en tumbler bør være, om det skal være en våd- eller en tør tumbler.

Tørtumblere er i princippet en skål man hælder sine hylstre ned i sammen med noget poleringsmiddel (medie). Der kan være alt fra valnøddeskaller til små sten. Når man tænder tumbleren ryster den mediet og hylstrene indtil hylstrene er helt rene og skinner som nye. Herefter sier man mediet fra hylstrene og renser fænghættelommerne.

Vådtumblere fungerer lidt på samme måde som tør-tumblere, men er typisk udformede som en lille tønde, som kan lukkes helt tæt. Når tumbleren tændes drejer den rundt, og virker lidt som en traditionel vaskemaskine. I tønden har man ud over sine hylstre, vand, en form for sæbe og nogle rustfrie “pins” som ligner meget små rustfrie stifter.

Med denne dryer kan du tørre 2000 stk. 9mm hylstre på en gang på under en time, – efter de har været i vådtumblerne eller er blevet ultralydsrenset.

Fordelen ved vådtumblere kontra tørtumblere er at vådtumbleren er hurtigere og renser renere end en tørtumbler. Minus er, at hylstrene efter behandling skal skylles og tørres. Sidstnævnte kan sagtens gøres i en varmluftovn ved 60-80 grader, men der findes også en dryer til denne proces.

Du kan nedenfor finde et bredt udvalg af forskellige tumblere og tilbehør. Har du nogle spørgsmål, eller er det første gang du skal i gang med hylsterrensning, så kontakt os. Vi hjælper dig altid gerne godt på vej.

Du kan nedenfor se en video om brug af vådtumbler.