Hylster rensning

Rensning / Polering af hylstre. Denne proces er en af de mest kedelige ved genladning, og derfor bedst overladt til en maskine.

Der findes mange løsninger men dit første valg af “hylster renser” også kaldet en tumbler. Bør være om det skal være en våd eller tør tumbler.

Tør tumblere er i princippet en skål man hælder sine hylstre ned i sammen med noge polerings middel (medie), der kan være alt fra valnøddeskaller til små sten. Når man tænder tumbleren ryster den mediet og hylstrene indtil de er helt rene og skinner som nye. Herefter sier man mediet fra hylstrene og renser fænghætte lommerne.

Våd tumblere fungere lidt på samme måde som tør tumblere, men er typisk udformede som en lille tønde som kan lukkes helt tæt, når tumbleren tændes drejer den rundt og virker lidt som en traditionel vaskemaskine. I tønden har man, ud over sine hylstre, vand, en from for sæbe og nogen rustfrie “pins” som ligner meget små rustfrie stifter.

Med denne dryer kan du tørre 2000 9mm hylster på engang på under en time, efter de har været i vådtrumblerne eller er blevet ultralydsrenset.

Fordelen ved våd tumblere kontra tør tumblere er at våd tumbleren er hurtigere og renser renere end en tør tumbler. Minusset er at hylstrene efter behandling skal skylles og tørres. Sidst nævnte kan sagtens gøres i en varmluftovn ved 60-80 grader. Men der findes også en dryer til denne proces.

Du kan nedenfor finde et bredt udvalg af forskellige tumblere og tilbehør. Har du nogen spørgsmål, eller er det første gang du skal igang med hylster rensning, så kontakt os. Vi hjælper dig altid gerne godt på vej.

Du kan nedenfor se en video om brug af våd tumbler.